Sivut

Erasmus+ -tapaaminen Puolan Nowy Saczissa, maanantai 21.10.2019


Erasmus+ -tapaaminen Puolan Nowy Saczissa

Maanantai 21.10.2019

Pietarsaaren lukion ensimmäinen päivä Nowy Saczissa Puolassa sisälsi paljon aktiviteetteja. Opiskelijat tutustuivat toisiinsa ryhmäytymisharjoitusten kautta, esittelivät ennakkotehtäviään ja osallistuivat Scavenger hunt -aktiviteettiin. Perinteisellä koulukierroksella esiteltiin koulun tiloja ja pedagogiikkaa. Erikoista on esim. Montessori-pedagogiikan käyttö alaluokilla. Pienet oppilaat opiskelevat omaan tahtiin, ja opettaja antaa heille yksilöllistä palautetta työn sujumisesta.

Yhteistyökoulumme Splotin oppilaiden ikä vaihtelee alakoululaisista lukiolaisiin. Kyseessä on yksityinen pienehkö koulu, joka on perustettu kommunismin kaaduttua 1989.

Opiskelijamme Noora, Elli-Noora ja Sanni olivat valmistelleet hienon esityksen aiheesta täydellinen opettaja. Siihen kuului juliste ja video, johon oli haastateltu Pietarsaaren lukion opettajaa, Timo Lehtoa. Tämä oli ennakkotehtävänä, jonka kaikkien viiden maan opiskelijat tekivät tahoillaan ja esittivät kaikille Splotissa.


Mieleenpainuvinta ensimmäisessä päivässä oli varmasti se, kun puolalaiset opiskelijat toivottivat jokaisen maan vieraat tervetulleiksi kyseisen maan kielellä. Taustalla soi Frozen-elokuvan laulu Let it go vuorotellen jokaisella kielellä. Oli jännittivä huomata, kuinka Taakse jää -kertosäkeistö sai  heti suomalaiset liikkeelle ja esittäytymään muille. Ihmeellistä kyllä puolalainen tyttö onnistui suomenkielisessä tervehdyksessään täydellisesti. Myöhemmin saimme selityksen: Nowy Saczista oli löytynyt suomalainen henkilö opettamaan ääntämisen.


2 kommenttia:

Tiina S. kirjoitti...

Lämmin tervehdys äikän 4. kurssilta! Mukavaa, että siellä on ollut noin vieraanvarainen vastaanotto ja voitte hyvin! - Juliste on tosi hieno!!!

Unknown kirjoitti...

Hei!
Mainiota! Minäkin löysin nyt tämän pienen etsiskelyn jälkeen. Hienoa työtä olette tehneet. Mukavia päiviä!

Minna