Sivut

Puola-info koulussamme



Keskiviikkona 13.11.2019 koulumme auditoriossa pidettiin Puola-info.
Info koostui esitelmästä, jossa Puolassa olleet tytöt kertoivat meille oppilaille
matkastaan. Esitystä oli miellyttävä kuunnella ja diat värittivät esitystä hienosti.

Elli-Noora Ja Noora kertoivat työpajojen täyteisestä viikosta

Tytöillä oli monia todella yksityiskohtaisia kertomuksia matkan ajalta ja paljon positiivista sekä mukavaa sanottavaa matkastaan. Totta kai he kertoivat myös matkalla olevista haasteista, joita he eivät olleet odottaneet, esimerkiksi ruokaan liittyen. Tämä siis johtui eri ruokakulttuurista johtuvista syistä. Matkailijoita välillä uuvuttivat myös pitkät päivät projektin aktiviteettien parissa ja koulumatkat. Kokonaisuutena matka oli ollut kuitenkin mukava.

Tytöt kertoivat ruokakulttuurista Puolassa


Matkalla olleet opettajat olivat samalla kannalla oppilaiden kanssa, matka oli todella mukava ja antoisa harvinaisen hyvillä säillä ja ohjelman täyttämine päivineen. Matka oli ollut heille jälleen kerran hieno kokemus, vaikka projektin matkat eivät ole heille uutta. Marja Seppälä, toinen matkalla olleista opettajista, jakoi meille jopa sanan, joka oli tarttunut matkan varrella: “dziękuję”, joka tarkoittaa ”kiitos” puolaksi. 

Opiskelijat kertoivat meille, Saksan Mannheimiin meneville, että meidän tulee
tehdä matkallamme muiden maiden Erasmus-oppilaiden kanssa Stop Motion
video kiusaamisen vastustamisesta.

Stopmotion- video karkkeja käyttäen

Vapaa-aika muiden osallistuvien maiden oppilaiden kanssa kuulosti todella mukavalta, emmekä malta odottaa tätä ja omiin tuleviin host-perheisiimme tutustumista, sillä tytöt kertoivat miten läheisiä perheistä oli heille muutaman päivän aikana tullut. Onhan se totta, että paras tapa saada ystäviä on laittamalla itsensä tilanteeseen, jossa on pakko tehdä yhteistyötä: tilanteeseen, jossa ei enää voi olla eikä kannata olla yksin, vaan porukassa, yhteisönä. “From me to we”.

Teksti: Rasmus Sundberg
Kuvat: Roosa Ylinampa
huhtikuussa 2020 Mannheimiin-matkustavat opiskelijat

Ei kommentteja: