Sivut

Kolmas päivä Zagrebissa

Tänään meidän päivämme alkoi heti aamusta bussimatkalla Sveta Nedeljaan. Sveta Nedelja on kaupunki, joka sijaitsee Zagrebin länsipuolella, noin puolen tunnin ajomatkan päässä. Sveta Nedeljassa vierailimme LUSH:in tehtaassa. LUSH on kosmetiikkayritys, jossa kaikki tuotteet valmistetaan käsin ja vegetaarisista aineksista. Mitään tuotteita ei testata eläimillä ja he pyrkivät muuttamaan toimintaansa vegaaniksi.

Pääsimme tutustumaan kahteen eri LUSH:in tehtaaseen, jotka molemmat sijaitsevat Sveta Nedeljassa.

Toisessa tehtaassa valmistetaan lähinnä ns. kylpypalloja (bath bomb), joita pääsimme itsekin muovailemaan niitä valmiista massasta. Massassa on joitakin ainesosia, jotka saavat pallot kuplimaan, kun ne laitetaan veteen.

Kylpypallojen lisäksi siellä valmistetaan saippuoita, deodorantteja ja lahjapaketteja.

Toisella tehtaalla valmistettiin sitten shampoota, saippuoita, ihovoiteita, meikkejä ja hammastahnoja.

Tuotteiden valmistamisen lisäksi näimme paljon erilaisia varastoja. Meille kerrottiin, että miten joitakin heidän tuotteitaan valmistetaan.

LUSH:in jälkeen menimme bussilla toiseen kaupunkiin, Samobor. Samobor on toinen kaupunki, joka sijaitsee myös Zagrebin länsipuolella. Samoborissa meille tarjoiltiin herkullinen lounas.

Ruoan jälkeen kävimme vielä kahvilassa syömässä jälkiruoaksi Kremšnita-leivokset, jotka ovat alkuperäisin Samoborista. Leivokset olivat todella hyviä, mutta aivan liian suuria. Eivät ole kovin suuria nämä ongelmat.

Kahvilan jälkeen pääsimme opastetulle kierrokselle Samoboriin. Opas oli todella hauska ja mukava. Hän kertoi historiasta erilaisia tarinoita, ja otti kaikki luovalla tavalla huomioon.

Samobor-kierroksen jälkeen lähdimme bussilla takaisin Zagrebiin ja ainakin osa meistä oli väsyneitä. Bussimatkan aikana taisi pari oppilasta (Teea ja Krista) nukahtaakin. Pienten päiväunien jälkeen oli hyvä lähteä katselemaan vielä vähän kaupunkia muiden opiskelijoiden kanssa.


Team Finland (+ Teea kameran takana) ♥


- Teea ♥
1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

OOh teitä onnekkaita, nytpäs tiedetään mistä nuo tuoksut tulevat!

Kivaa reissun jatkoa!