Sivut

Neljäs päivä Zagrebissa

Aamulla pelasimme Play Station 3:lla ”Haluatko tulla miljonääriksi?” -peliä. Pelasimme pareina ja kaikilla oli todella hauskaa.

Tämän jälkeen meille esiteltiin, mikä on Europassi. Europassi on järjestelmä, jonka avulla töitä hakevat voivat näyttää kielitaidot, koulutuksensa ja osaamisensa. Europassi on siis kuin CV. Europassin avulla työntekijät voivat helpommin työskennellä ympäri Eurooppaa.

Lounaaksi meille tarjoiltiin sämpylöitä. Ainakin meillä suomalaisilla oli jo kova nälkä.

Lounaan jälkeen keskustelimme mahdollisista tulevaisuuden töistä. Koska maailma muuttuu, niin ammatitkin muuttuu. Pohdimme ryhmissä esimerkiksi tulevaisuutta liikenteen ja lääketieteen osalta.

Tämän jälkeen saimme viettää tunnin vapaa-aikaa. Me suomalaiset ostimme taas ruokaa ja söimme.

Kun vapaa-aika loppui, kävelimme koko porukalla Ericssonille. Ericsson on yritys, joka tuottaa viestintäpalveluja ja -tuotteita. Alussa meille esiteltiin firman perustietoja, kuten työntekijöiden määrää.

Meille kerrottiin myös, mitä yleensä työhaastattelijat etsivät hakijoista. Korostetuimpia asioita eivät olleet todistus koulusta tai hyvät kielitaidot (mitä ovat kuitenkin myös tärkeitä), vaan uskollisuus ja luotettavuus. Työnantajat haluavat työntekijöitä, joihin he voivat uskoa ja luottaa. On tärkeää olla ajoissa paikalla ja tehdä sovitut asiat.

Pääsimme myös kävelemään Ericssonilla.

Tämän jälkeen kävimme opiskelijoiden kesken syömässä kansainvälisessä ja kaikille tutussa McDonald’sissa, koska kaikki olivat kovin nälkäisiä. Tämän jälkeen kävimme ostamassa tuliaisia ja karkkia.

Vierailimme kahdessa eri museossa. Ensin kävimme museossa, jonka nimi on Museum of Torture. Siellä oli todella jännittävä tunnelma. Toinen museo oli nimeltään Museum of Broken Relationships. Siellä taisi melkein jokaisella päästä pari kyyneltä ja joillakin useampikin.

Taas on päivä pulkassa. Zagreb on kaunis!

Ilta Zagrebissa

- Teea☺

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Nuo museot kuulostavat todella mielenkiintoisilta. Ehkäpä te kerrotte meille sitten esittelyssä vähän lisää.

Ja onneksi on MacDonalds!