Sivut

Barcelonan koordinaattoritapaaminen 13.-17.11.2017

Yhteiskuva kaikkien mukana olleiden kanssa. Tapaamisessa mukana olivat siis espanjalaisten opiskelijoiden lisäksi kaksi opiskelijaa kustakin projektiin kuuluvasta maasta. Suomesta, Italiasta, Kroatiasta, Puolasta ja Saksasta syksyiseen Barcelonaan saapuivat opiskelijoiden lisäksi myös opettajat.
Maanantai 13.11.2017

Helsingin lentokentällä odotettiin lennon lähtöä
Matka alkoi aamulla klo 8.07 Pännäisten juna-asemalta Teijan kanssa, sillä Tiina oli jo Barcelonassa. Helsingin lentokentälle saavuimme hyvissä ajoin ja lento lähti ajallaan 13.20. Barcelonaan saavuttiin iltapäivällä. Meitä vastassa oli Pablo, espanjalainen opettaja oli siis kyseessä. Ajoimme lyhyen matkan päähän koululle, jossa espanjalaiset oppilaat jo odottivat meitä. Koululta jatkoimme metrolla yhden pysäkin verran uusiin koteihimme. Oli kiva huomata isäntäperheidemme asuvan todella lähellä toisiaan ja olevan hyviä kavereita, mikä toi meille turvallisen olon. Saavuimme perille ja asetuimme taloksi. Illalla lähdimme vielä käymään läheisessä ostoskeskuksessa. Sää oli samanlainen, kuin normaali kesäilta Suomessa, joten kuljimme siis huppareissa, espanjalaiset karvareunuksellisissa toppatakeissa. On kuulemma talvi. Muusta sitä ei tosin huomannut, kuin espanjalaisten pukeutumisesta.


Tiistai 14.11.2017
Projektitöiden esittely
Ensimmäinen projektipäivä lähti käyntiin heti aamukahdeksalta. Pääsimme seuraamaan oppituntia, jonka jälkeen lähdimme tapaamaan muita vaihtareita. Kaikki vaikuttivat todella mukavilta. Päivällä alkoivat projektityöt ja koulun esittelykierros. Projektitöiden ideana oli kertoa omasta koulusta ja kotikaupungista ja sitten kouluhyvinvoinnista. Lounas syötiin joka päivä vasta yhden jälkeen, jonka takia olimme nälässä, joten tilasimme lounaaksi isot pizzat. Neljän jälkeen lähdimme isolla porukalla Barcelonan keskustaan ja kävimme mm. La Ramblalla ja La Boqueran torilla. Tämän jälkeen kävimme ostoskeskuksessa kiertelemässä ja kotimatkalla kävimme vielä katsomassa muutamaa nähtävyyttä.
Kuva koulun pihalta
Casa Batlló
La Ramblakeskiviikko 15.11.2017


Aamu lähti samalla tavalla käyntiin kuin edellisenä päivänä. Aamupalat nassuun ja metrolla kouluun. Koulumatkat taittuivat yhdessä kolmannen espanjalaisen opiskelijan ja hänen kroatialaisen vaihtarinsa kanssa. Aamulla aloitimme katsomaan Billy Elliot –elokuvaa. Elokuvan jälkeen lähdimme Mirgrastudiumiin, jossa lyhyen esittelykierroksen jälkeen saimme kuulla kirkon hyväntekeväisyystaustoista. Aktiviteetin jälkeen tiemme erosivat, sillä kaikki lähtivät syömään lounasta omiin koteihinsa. Yöt jäivät lyhyiksi ja sen takia lounaan jälkeen oli päikkäreiden aika; kuten aina tilaisuuden tullen. Koululle menimme takaisin kolmen aikaan sillä oli aika esittää tammikuun kokoontumista varten etätehtävä, joka koski valokuvausta. Neljän jälkeen alkoi vapaa-aika ja lähdimme kaikki yhdessä La Barcelonetan rannalle. Maisemat olivat huikeat, sillä aurinko oli juuri laskemassa. Selfieiden jälkeen hajaannuimme eri suuntiin. Me lähdimme tyttöporukalla shoppailemaan ja kauan etsitty Sephora löytyi vihdoin ja kaikki olivat innoissaan. Illalla Tuuni lähti kotiin syömään illallista ja Maria meni syömään kiinalaista ruokaa isäntäperheensä kanssa.


 Torstai 16.11.2017

Sagrada Família
paella de marisco de los jueves(kuvassa siis perinteinen espanjalainen ruoka)
 Aamulla keskustelimme Billy Elliotista, koska elokuva käsitteli projektiimme liittyviä arvoja ja omien vahvuuksien löytämistä. Ideana oli myös harjoitella keskustelutaitoja ja mielipiteen esittämistä englanniksi. Aamupäivällä saksalaiset pitivät esitelmän järjestämästään valokuvanäyttelystä, jonka ideana oli kaataa sukupuoliin liittyviä raja-aitoja. Saksalaiset kertoivat myös heidän jokavuotisista joulumarkkinoistaan ja tämä tapahtuma liittyi hyväntekeväisyyteen. Ideana on, että jokainen maa jäjestää oman versionsa hyväntekeväisyystapahtumasta. Lounasta lähdimme syömään opiskeljoiden kesken tyypilliseen espanjalaiseen ravintolaan, jossa söimme espanjalaista ruokaa. Ruuan jälkeen jatkoimme matkaa Sagrada Familian kirkolle, joka oli kyllä mahtava ja näkemisen arvoinen. Englanninkielisen oppaan johdolla kiersimme kirkkoa ja opastus tapahtui kuulokkeiden avulla. Ilta ja yhteinen viikko huipentui, kun menimme katsomaan Magic Fountainin vesiputousesitystä. Illalla yhdeksän aikaan metrotunnelissa hyvästelimme uudet ystävämme haikein mielin ja muutaman kyyneleen kera.


 Perjantai 17.11.2017
Aamulla herätys oli 5.30 ja kuudelta meidän kyytimme oli jo odottamassa. Luulimme lähtevämme lentokentälle hyvissä ajoin Pablon saattelemana, mutta juoksuksihan se meni. Barcelonan lentokenttä on todella iso ja meidän porttimme oli tietenkin viimeinen lentokentältä löytyvä portti. Aamusprintin pituudeksi kertyi ainakin kilometri. Olimme kaikki sen verran väsyneitä, että lentomatka oli melko hiljainen. Juna-asemalle saavuttuamme meillä oli aikaa käydä syömässä kiinalaisessa ravintolassa. Vielä viime hetken shoppailut tehtiin juna-asemalla, koska VR antoi venata rauhassa.

Matka oli kaikkiaan todella onnistunut vaikkakin ruoka- ja unirytmi vaativatkin hieman totuttelua. Ruoka oli hyvää ja ihmiset mukavia. Saimme paljon uusia kavereita ja hyviä kokemuksia. Emme malta odottaa tammikuuta, kun saamme itse olla isäntiä ja emäntiä.

Kiitos Teijalle ja Tiinalle mahtavasta reissusta!
Tuuni Tyni ja Maria Peltokangas


Ei kommentteja: