Sivut

Kohti pehmeämpiä arvoja


Kolmevuotisen Erasmus+ -projektimme ”NETS – Networking for empowering teachers and students” ensimmäinen vuosi on käynnistynyt! Projektimme keskittyy pehmeisiin arvoihin sekä opiskelijoiden ja opettajien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tänä lukuvuonna opiskelijoitamme ja opettajiamme vierailee syyslukukaudella Espanjan Barcelonassa ja keväällä Italian Grottaferratassa. Tammikuussa 2018 saamme opiskelijoita ja opettajia vieraiksi Pietarsaareen. Muut mukana olevat kaupungit ja maat ovat Mannheim Saksasta, Nowy Sancz Puolasta sekä Zagreb Kroatiasta. Linkit yhteistyökoulujemme kotisivuille löytää lippuja klikkaamalla.

Projektin yhteistyökokoontumiset aloittava ulkomaanmatka on jo ovella. Yleensä suunnitteluun keskittyvään ensimmäiseen kokoontumiseen saapuu ainoastaan opettajia, mutta tällä kertaa mukaan lähtee kaksi opiskelijaa kustakin  yhteistyökoulusta. Opiskelijoiden tehtävä on tuoda opiskelijakunnan terveiset projektin vetäjille: Mikä edistää kouluviihtyvyyttä? Miten lisätä nuorten itsetuntemusta ja tukea heidän itsetuntoaan? Mitkä pehmeät arvot ovat opiskelijoiden mielestä tärkeitä? Mitä uudelta projektiltamme toivotaan?

Maria Peltokangas ja Tuuni Tyni valmistelevat esityksen koulussamme järjestetyn kouluviihtyvyyskyselyn tulosten pohjalta. Muut koulut tekevät saman, Pietarsaaren lukion suunnitteleman kyselyn, jotta Barcelonassa voidaan vertailla eri maiden ja eri koulujen näkemyksiä ja toiveita.

Tervetuloa seuraamaan uutta projektiamme, jota tällä kertaa meidän koulullamme on ilo koordinoida!

Tiina Stara
From ME to We -projektin ja Pietarsaaren lukion Erasmus+ -koordinaattori
Ei kommentteja: