Sivut

Barcelonan-terveiset lukiolaisille

Pietarsaaren lukion oppilaat Maria Peltokangas ja Tuuni Tyni olivat olleet Barcelonassa 13.11.-17.11.2017 uuden NETS-projektin tiimoilta suunnittelutyössä. Opettajista mukana olivat koko kansainvälisen projektin koordinaattori, Tiina Stara, ja englannin lehtori Teija Kauppinen. Projektin työnimi on From Me to We, ja sen lähtökohtana ovat mm. pehmeät arvot ja hyvinvointi. He toivat terveisensä Power Point -esityksen muodossa. Se sisälsi paljon kuvia ja pari videota matkalta.

Matka oli sujunut ilman suurempia kommelluksia, joskin paluumatkalla oli otettu sprinttejä lentokentällä. Tytöt olivat nauttineet matkasta, viiden ruokalajin illallisista ja espanjalaisten isäntäperheiden vieraanvaraisuudesta.

Tiina Stara kertoi infotilaisuudessa Barcelonan-kokoontumisesta.
Suomalaisten tavat poikkesivat eteläeurooppalaisista tavoista, kuten tavallista. Ruoka-ajat ovat Espanjassa erilaiset kuin Suomessa, mutta eväiden avulla Maria ja Tuuni selvisivät lounasaikaan asti, joka oli klo 14-15 iltapäivällä. Myöskään toppatakkeja eivät suomalaiset opiskelijat Espanjan talvessa tarvinneet, vaan he kulkivat rennosti huppareissa, kun taas viluisemmat espanjalaiset olivat jo kaivaneet talvitakkinsa esille.

Barcelonassa tehtiin lujasti töitä, kuten aina Erasmus+ -kokoontumisissa. Maria ja Tuuni kertoivat kokoontumisessa hyvinvointikyselyn tuloksista. Kysely toteutettiin koulussamme lokakuussa ja on myös osa opettajien KA1-projektia.

Projektin ensimmäinen kokoontuminen on nyt kunnialla hoidettu, mistä kiitos mukana olleille oppilaille ja opettajille.


Yleisönä olivat Pietarsaaren lukion oppilaat ja opettajat. 

Tytti Lehtola
Erasmus+ -tiimin tiedotusvastaava

Ei kommentteja: