Sivut

Sisua vaativaa toimintaa


Keskiviikko päivä lähti käyntiin bussimatkalla kohti Nanoq museota. Päivä oli todella kylmä vaihto-oppilaille, sillä tuntui kuin olisi ollut -15 astetta, joten vaatetta piti olla päällä. Nanoqissa meille pidettiin kierros ympäri Nanoqia ja kuulimme mielenkiintoisia asioita museon historiasta. Nanoqin kohokohta oli selvästikkin se, kun vaihto-oppilaat näkivät jääkarhun. Sen ympärille keräännyttiin ja kuvia otettiin todella paljon.

Kun Nanoq kierros oli ohi, menimme syömään lounasta Merilään. Ruokana oli lohikeittoa ja jälkiruuaksi tietenkin mustikkapiirakkaa kermavaahdolla. Todella moni haki ruokaa lisää, vaikka mahat olivat jo täynnä. Ruuan jälkeen istuskelimme ja puhuimme hetken. Tämän jälkeen kaikki lähtivätkin ulos tekemään mitä ikinä halusivatkin.Kun kysyimme vaihto-oppilaila mitä he haluaisivat nähdä, niin vastaus oli, että meren. Meri oli kylläkin auki, mutta pääsimme silti kävelemään jäälle. Vaihto-oppilaat olivat kyllä todella innoissaan.

Olimme Merilässä noin kahteen asti, jonka jälkeen alkoi matka kohti kotia. Koululla oltiin kolmen aikoihin ja siitä jokainen sitten lähti kotia.

Viideltä illalla tapasimme Strandiksella sillä oli kauan odotetun avantouinnin aika. Saunassa oli todella paljon porukkaa ja äänitaso olikin sen mukainen, mutta kyllä se näyttikin siltä, että vaihto-oppilaat ja me muutkin olimme innoissaan. Alussa muutama vaihto-oppilas pohti pitäisikö ollenkaan mennä avantoon, mutta loppujen lopuksi vaihto-oppilaat taisivat olla niitä, jotka kävivät sielä useammin kuin me suomalaiset.

Avantouinnin ja saunan jälkeen siiryimme syömään yhdessä pizza buffettiin ja ruoka oli kyllä todella hyvää. Melkeimpä kaikki rupesivat olemaan todella väsyneitä, joten pikkuhiljaa kaikki rupesivat lähtemään kotia päin.


- Maria Peltokangas

Ei kommentteja: