Sivut

Hope - Toivo

Viimeinen yhteinen päivä eli perjantai koitti väsyneissä merkeissä. Suurimmalla osalla oli edellinen ilta venynyt pikäksi ja koululle piti raahautua taas jo 8.30. Kauaa ei tunnelma kuitenkaan väsynyt ollut, koska heti aamusta opettivat vieraamme meille maidensa tansseja, tapoja, kieltä ja kulttuuria.


Italialaiset esittelivät meille käsimerkkiensä tarkoituksia.

Lounaan jälkeen oli aika sanoa ensimmäiset hyvästit. Saksalaisia tultiin hakemaan puolen päivän aikoihin. Tunnelma oli surulline ja haikea, eikä kyyneleiltäkään vältytty. Hyvästien jälkeen suurin osa lopuista vaihtareista halusi lähteä ostamaan vielä viimeisiä kotiinviemisiä. Näin teimmekin ja matkalaukkuihin tiensä löysivät niin muumimukit kuin Fazerin sininenkin.


Viimeinen yhteinen ryhmähali.

Kaupasta suuntasimme viettämään aikaa Helkan kotiin. Sitten koittikin jo illallisen aika. Puoli kuuden aikaan illalla oli tiedossa hampurilaisia Friends and Burgersissa. ’The best burger I’ve ever tasted!’ Kaikui monelta suunnalta. Lähdimme viettämään viimeistä iltaa Tuunille, aikaa joka hupeni liian kovaa vauhtia. Pelasimme pelejä, leikimme leikkejä, söimme ja lauloimme yhdessä myöhään yöhön asti.


Puolen yön aikaan saapui tieto puolalaisten lennon peruuntumisesta. Ehdimme alkaa jo iloita yhteisen ajan jatkumisesta kunnes ilmeni, että lento aikaistuu. Ilta jatkui aina puolalaisten bussin saapumiseen saakka. Sitten koitti taas yksien hyvästien aika. Kyyneleiltä ei vältytty tälläkään kertaa.

Varhain lauantaiaamuna kotimatkalle lähtivät viimeisenä kroatialaiset, italialaiset ja espanjalaiset.

Kiitos kaikille, jotka olivat osana tätä Erasmus+ -projektin Suomen tapaamista. Uskon, että puhun paitsi omastani, myös muiden puolesta kun sanon, että tämä viikko oli yksi parhaimmista viikoista elämässämme emmekä tule koskaan unohtamaan sitä! 


                                                  Kiitos kaikille!

Perjantain teeman mukaisesti jäljelle jäi toivo. Toivo siitä, että vielä joskus tapaisimme uudelleen ja saisimme viettää taas aikaa yhdessä.                                                   Team Finland kiittää ihania vieraitamme!


- Tuuni Tyni, tiedotusvastaava

Ei kommentteja: