Sivut

Ensimmäinen päivä Italiassa



Matkamme kohti Italiaa alkoi kello neljältä aamuyöstä maanantaina, kun taksi kuljetti meidät Kokkolan lentokentälle. Sieltä lensimme Helsingin kautta Roomaan, jossa olimme perillä kymmenen aikoihin. Italiassa meitä odotti aivan upea ilma sekä kokonaan kielitaidoton taksikuski.


                                              Rooman lentokentällä

Pienien mutkien kautta löysimme kuin löysimmekin perille koululle, josta italialaiset eivät olleet kuulleetkaan, kun kysyimme apua ja reittiohjeita.


Koulussa ensimmäinen toteamuksemme, heti tervehdyksien jälkeen oli, että meillä on nälkä. Onneksi ihana Italian opettaja Maria ymmärsi meitä ja saimme ruokaa. Kun nälkä oli karkotettu, seurasimme matematiikan  sekä latinan oppitunteja. Niiltä ei melua tai riehumista puuttunut. 


Koulun loputtua suuntasimme lounaalle kotiin ja pääsimme tapaamaan isäntäperheemme.




Koko loppu päivä oli vapaa-aikaa, koska muiden maiden oppilaat eivät olleet vielä saapuneet. Päätimme hostini kanssa suunnata Rooman keskustaan. Siellä kiersimme Rooman nähtävyyksiä, kävimme Vatikaanissa ja shoppailimme hieman. Oli mahtava ilmakin!


                                                   Vatikaanivaltio


Neljän tunnin turistikierroksen jälkeen joiduimme juosta junaan. Onneksi kerkesimme viime sekunneilla. Kotona koitti illallisen syönti sekä tuliaisten anto. Kuka ei rakastaisikaan salmiakkia ja Fazerin sinistä?
               

-Helka




               

Ei kommentteja: