Sivut

Onnistunut Italian-viikko takana

Viides projektipäivä toi tulleessaan haikeita tunteita ja kyynelsilmiä - sekä paluun kotiin. Taakse jäivät uudet ystävyyssuhteet ja kontaktit, monet naurut ja hauskat sattumukset, kukkuralliset pastalautaset ja ihanat jäätelöt, italialaiset maisemat ja lukuisat kulttuurihistorialliset muistomerkit, joita me suomalaiset olemme tottuneet näkemään lähinnä vain historian kirjoissa. Ei ihme. että tunnelma oli lähtiessä surumielinen. Viikon yhdessäolo ja yhdessä tekeminen tiivistivät projektiväen lämminhenkiseksi kaveriporukaksi.

Ragazze: Rose ja Helka sekä hostit Elettra ja Alessia

Vielä viimeinen halaus. "Pietarsaaressa tavataan!"


Meidän kaikkien matkaajien mielestä projektiviikko oli onnistunuttakin onnistuneempi. Saimme tehtyä aiotut työt tehokkaasti ja mukavassa ilmapiirissä, tutustuttua paikalliseen kulttuuriin monin eri tavoin, verkostoiduttua ja voimannuttua, kuten projektin tavoitteisiin kuuluu. Toki matka vaati veronsa, ja lentomatkat Helsinkiin ja Kruunupyyhyn vietettiin enemmän tai vähemmän torkkuen ja leväten. 

Arrivederci Roma!
Kohti kotia!

Projektikokoontumisemme oli tällä kertaa siitä erikoinen ja rajoja rikkova, että kukin projektikoulu toi mukanaan ensimmäistä kertaa rehtorin tai muun johtoportaan edustajan opiskelijoiden ja koordinaattorin lisäksi. Pietarsaaren lukiota ja koulutoimea edusti kokoontumisessamme koulutoimenjohtaja Juha Paasimäki. Tarkoituksena oli tarjota myös rehtoreille mahdollisuus tutustua eri maiden koulutusjärjestelmiin, verkostoitua, vaihtaa ajatuksia ja saada vertaistukea ja uusia ideoita. Lisäksi mahdollistui se, että saimme opiskelijat ja rehtorit tasaveroisina saman pöydän ääreen keskustelemaan koulujen kehittämiskohteista ja parannusehdotuksista. 

Kiitos, kaikki matkatoverini, erinomaisesta työpanoksestanne, aktiivisuudestanne ja mukavasta matkaseurasta! Projektimme astui taas ansiostanne ison askeleen kohti monia tavoitteitaan, kohti suvaitsevampaa ja yhtenäisempää Eurooppaa. 

Tiina Stara
projektikoordinaattori

Ei kommentteja: