Sivut

Poronkarvoja ja pönttöraivoa!

Pietarsaaren lukion Rooman-delegaatio astui junaan sunnuntaiaamuna kello 9.17. Arvovaltaiseen ryhmään kuuluivat - ja kuuluvat edelleen - opiskelijat Emilia, Ada-Maija ja Veera sekä lehtorit Lyyra ja Stara. Matka sujui kahden pysähdyksen taktiikalla jouhevasti. Ystävällinen konduktööri loi turvallista tunnelmaa kertomalla tarpeeksi monesti, miltä laiturilta matkamme jatkuu Seinäjoelta. Ilahduimme tästä huomaavaisesta huolenpidosta! Tapasimme myös  kokkolalaisia kollegoita Erasmus+ -matkalla Saksaan, ja nähtävästi jaamme myös kotimatkan heidän kanssaan.

Onnistuimme vaihtamaan junaa myös Tikkurilassa kommelluksitta. Lentokentällä vaihdoimme turistimoodiin: otimme runsain määrin ryhmäselfieitä, kuvautimme itsemme Muumi-hahmojen kanssa, etsimme vain lentokentältä saatavia tuotteita (Ada ja Salt & Vinegar Pringlesit) ja hypistelimme porontaljoja (Anna-Maija ja poronkarvapefletit). Vaikka tuleva viikko tuntui vähän jännittävän, mieli oli iloinen ja odottava. Olemme siitä onnekkaita, että Pietarsaaren-kokoontumisen ansiosta meitä odottavat tutut isännät ja emännät, joita ei tarvitse liikoja jännittää.Lento Roomaan oli hieman myöhässä, joten huvitimme toisiamme lukemalla klikkiotsikoita. Sotkamon poliisilaitoksella oli ollut pönttöraivoa, kätilö oli tyrmistynyt synnytyssalissa ja Jari Sillanpään fanit olivat tyytyväisiä - vielä toistaiseksi. Inspiroiduimme siis itsekin kokeilemaan klikkiotsikoinnin voimaa. Saa kommentoida, toimiko! 

Lentomatka monien aasialaismatkustajien ympäröimänä kului leväten, mustikkamehua juoden ja jutellen. Hienoinen turbulenssi ei matkantekoamme haitannut, vaan saattoi jopa vähän tuudittaa uneen.Fiumicinon lentokentällä meitä odotti asiallisen varma taksiautoilija Massimo, joka kuljetti meidät italialaisella varmuudella hämärtyvässä illassa kohti kaunista Frascatia. Perillä vastaanotto ei olisi voinut olla lämpimämpi! Tutut ihmiset ottivat meidät vastaan, ja meistä opettajista tuntui turvalliselta luovuttaa Veera, Emilia ja Ada-Maija Pietarsaaressakin vierailleiden Giulian, Vittorian ja Tommason huomaan.

Ilta kului majoittautuessa ja lämmintä Italiaa ihmetellessä.

Anna-Maija ja Tiina

1 kommentti:

Teija K. kirjoitti...

Ihanaa viikkoa teille kaikille ja terveisiä tutuille <3